Ingrediënten
Tonijnburgers
1 blikje tonijn (160 gram), olijfolie
1 ei (M)
1/2 rode ui
1 el verse peterselie
1 tl mosterd
1/2 tl cayennepeper
20 gr amandelmeel
1 el kokosmeel
zout en peper
olijfolie of ghee om in te bakken
Voor erbij
2 blaadjes romaine sla
2 tot 4 cherrytomaten
1 el mayonaise
1 el kappertjes
1 el Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd de rode ui en de peterselie fijn en voeg toe aan een kom. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijn bij de rode ui en peterselie. Prak dit samen tot er geen grote stukken tonijn meer zijn.
Voeg het ei, mosterd en de kruiden toe en roer goed. Voeg het amandelmeel en kokosmeel toe roer goed en maak er een deegbal van. Breng op smaak met zout en peper.
Maak van het mengsel twee burgers. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie of ghee toe en bak de tonijn burgers rondom bruin in ongeveer 15 minuten. Zet het vuur eventueel lager als ze te donker worden.
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en leg deze samen met de blaadjes sla op een bord. Schep de burgers op de sla en garneer met kappertjes, mayonaise en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Bibi