Ingrediënten
1 knolselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
300 gr kipdijfilet
2 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
zout en peper
1 el olijfolie
125 gr spekreepjes
150 g roomkaas naturel of knoflook
250 gr andijvie , fijngesneden
125 ml volle melk
75 gr geraspte kaas (belegen)
Bereidingswijze
Zet een grote pan met water op hoog vuur en breng aan de kook met een snufje zout. Schil ondertussen de knolselderij en snijd de ruwe buitenkant eraf. Snijd de knolselderij in kleine blokjes en voeg deze toe aan het kokende water. Kook de knolselderij in 15 tot 20 minuten beetgaar. Giet na het koken af en laat afkoelen.
Snipper ondertussen de ui en knoflook fijn en de paprika in kleine blokjes. Pak een andere plank en snijd op deze plank de kipdijfo;et in blokjes. Kruid de blokjes met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.
Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de kipblokjes in de pan en bak deze in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar. Voeg dan de spekreepjes toe en bak deze 2 minuten mee. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden.
Voeg als de spekjes krokant zijn de paprika en roomkaas toe en roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Roer ten slotte de andijvie er doorheen. Als de andijvie is geslonken haal je de pan van het vuur.
Leg de gekookte knolselderij weer terug in de pan of een schaal. Voeg de melk toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Schep het andijvie en kip mengsel uit de pan in een grote ovenschaal. Verdeel de knolselderij over de andijvie. Spreid het uit over de hele ovenschaal zodat er overal een laagje puree ligt.
Strooi wat geraspte kaas over de puree en bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven de laatste 5 minuten op de grill stand, zodat de schotel een mooi bruin korstje krijgt.
Verdeel de schotel na het bakken over 4 borden en genieten maar!
Bibi