top of page

De verrassende betekenis van routinematige bloedtesten


Ik wil je graag een klein geheim vertellen over functioneel testen...

Een die je een hoop tijd en geld zal besparen...

En helpen om veel van uw symptomen te verklaren...


Dat geheim is:


De eenvoudige bloedtest die uw huisarts al heeft uitgevoerd, is zonder twijfel de meest waardevolle tool voor functionele geneeskunde die u heeft.

Ja, je leest het goed:

De routinematige bloedtest die ze tijdens uw controle hebben uitgevoerd, is de sleutel tot uw gezondheid!

Zie je, je bloed is meer dan alleen een vloeistof die door je aderen stroomt...

Het is een diepgaande boodschapper die waardevolle inzichten onthult in uw algehele welzijn.

Maar helaas wordt in de medische wereld bloedonderzoek vaak onderbenut.

Veel conventionele artsen scheren alleen het oppervlak af en werpen een korte blik op uw resultaten om te controleren of ze binnen het "normale" bereik vallen.

Maar wat ze niet beseffen, is dat normaal niet altijd gezond betekent.


Tijdens mijn eigen reis ben ik jarenlang van de ene dokterspraktijk naar de andere gegaan en heb ik talloze bloedtesten ondergaan voor onverklaarbare symptomen zoals vermoeidheid, acne, hormonale problemen, gastro-intestinale problemen en gewrichtspijn.

Frustrerend genoeg kwamen mijn tests elke keer weer "normaal" terug, waardoor ik geen antwoorden had.

Ik wist niet dat die bloedtesten duidelijke indicaties bevatten van bacteriële onevenwichtigheden, ontstekingen, metabolische disfunctie en hormoonproblemen.

Het was alsof de informatie was geschreven in een code die mijn artsen niet konden ontcijferen!


Dus waarom is een goede bloedtest zo belangrijk?


Ten eerste gaat het verder dan disease management.

Door uw bloedonderzoek vanuit een functioneel perspectief te analyseren, kunt u disfunctie identificeren nog voordat het een volwaardige ziekte wordt...

En u kunt vroege tekenen van chronische aandoeningen detecteren die verschillende systemen in uw lichaam aantasten, waardoor u mogelijk jaren van lijden kunt besparen voordat de symptomen zelfs maar opduiken.


Hier bij Bodies Mind Soul erkennen we het ware potentieel van bloedonderzoek als een functioneel hulpmiddel om de unieke biochemie van uw lichaam te begrijpen.


We zullen u op weg helpen om uw bloeduitslag te begrijpen.


En onze uitgebreide functionele bloedchemie-analyse omvat een breed scala aan vitale gezondheidskenmerken, waaronder:


Regeling van de bloedsuikerspiegel

Functie geslachtshormoon

Lever- en niergezondheid

Gastro-intestinale balans

Ontsteking niveaus

Immuunsysteem sterkte

Oxidatieve stress

Toxiciteitsniveaus

Heavy metal aanwezigheid

Schildklier- en bijnierfunctie

Bot gezondheid

allergieën

En zoveel meer!


Met deze waardevolle informatie bij de hand kunnen we een persoonlijk en strategisch genezingsprotocol ontwikkelen dat aan uw specifieke behoeften voldoet.

Geen giswerk of generieke benaderingen meer...

En geen frustrerend gebrek meer aan informatie over de volledige omvang van uw gezondheid.

Investeren in je gezondheid is een van de meest cruciale beslissingen die je ooit kunt nemen...


En door gebruik te maken van de inherente kracht van je eigen bloed, ben je klaar om het precieze pad naar een lang, levendig leven met een uitzonderlijke gezondheid te ontsluiten!


Doorgaans is het eerste dat een arts zal bestellen om uw huidige gezondheidstoestand te "controleren", een volledig bloedchemiepanel dat een en/of alle van de volgende zaken kan bevatten:

Aantallen witte en rode bloedcellen

Bloedsuikermarkers

Lipiden (cholesterol, lipoproteïnen)

Lever Enzymen (ALT/AST)

Hormoonmarkers (TSH, T#, Testosteron, Estradiol)

Aanvullende markers (vitamine D, homocysteïne, ijzer, CRP etc.)


Dit is een goed begin, maar al te vaak krijgen we een onvolledige en onjuiste interpretatie van onze resultaten...van onze dokter!!! Ik weet dat het moeilijk te geloven klinkt, de enige persoon die we vertrouwen om onze bloedtestresultaten te lezen, geeft ons niet eens het hele verhaal.


Helaas, tenzij iets als laag of hoog wordt gemarkeerd, wordt ons verteld "alles is normaal", zelfs als dat niet zo is. En dit leidt tot onnodig lijden en verwarring over onze gezondheid... Het is niet dat je dokter gemeen is of je niet wil helpen, het is gewoon hoe ons gezondheidszorgsysteem is ingericht.


“Het is me niet lang geleden overkomen... ik leed aan klassieke symptomen van een schildklieraandoening... gewichtstoename, lage energie, haaruitval, koude handen en voeten... maar mijn testresultaten bleven terugkomen “normaal ”; volgens mijn arts was mijn schildklier in orde.


"Ik wist niet dat de resultaten van mijn schildklier eigenlijk in het bereik van subklinische disfunctie lagen. Bovendien verwaarloosde mijn arts volledig om mijn antilichamen te onderzoeken die door het dak waren - waardoor ik jarenlang leed zonder te weten wat er aan de hand was.


"Het begrijpen van mijn bloedwerk vanuit een functioneel perspectief had me jaren van strijd kunnen besparen, mijn gezond verstand in twijfel trekken en naar antwoorden zoeken."


De TWEE grote problemen met uw huidige bloedanalyse!!

Probleem # 1: uw arts bestelt niet genoeg tests.

Sommige artsen zullen het absolute minimum bestellen, belangrijke schildklier-, hormoon-, cholesterol- en auto-immuunmarkers overslaan, waardoor uw test onvolledig en de interpretatie onnauwkeurig wordt - waardoor u op zoek gaat naar antwoorden of denkt dat u een "moeilijke zaak" heeft of dat uw symptomen op de een of andere manier "zijn". in jouw hoofd".


Toen ik worstelde met lage energie, gewichtstoename, haaruitval en depressie, "controleerden" mijn artsen mijn schildklier door TSH te laten lopen, maar slaagden er niet in mijn T3-, T4- en schildklierantilichamen te controleren, waardoor ik worstelde en mijn wielen draaide op zoek naar antwoorden . Dit kan het geval zijn met cholesterol, ijzer, vitamineniveaus en veel hormoonmarkers en ontstekingsmarkers.


Probleem # 2: Uw arts verwart "normaal" met "niet doodgaan"

Een uitgebreid panel dat naar een verscheidenheid aan belangrijke gezondheidskenmerken kijkt, is een snelle manier voor artsen om snel naar veel verschillende gebieden van uw biochemie te kijken.


Tenzij iets echter ernstig buiten het gespecificeerde referentiebereik valt, wordt u verteld "alles ziet er normaal uit" of "alles is binnen bereik". De meeste artsen hebben niet de tijd of de wens om u elke marker uit te leggen.

We moeten in gedachten houden dat deze referentiebereiken bedoeld zijn om de medische ziekte te identificeren met een diagnostische code die medische interventie met een voorgeschreven medicijn of operatie nodig heeft…. en NIET om uw gezondheidsniveau te evalueren.

Deze referentiebereiken zijn gebaseerd op wat "normaal" is voor de gegeven populatie en kunnen van staat tot staat verschillen. Helaas is de meerderheid van onze bevolking niet het beste voorbeeld van een vitale of optimale gezondheid. Net zoals "niet fysiek gewond zijn" niet hetzelfde is als "fysiek fit zijn", is het hebben van "binnen referentiebereik" biochemische markers niet hetzelfde als "binnen een optimaal bereik voor een levendige gezondheid" zijn.


Wat je kunt leren..

U denkt misschien: "Ik heb mijn dokter al labs laten runnen en ze zijn" normaal "."


We kijken naar het grote geheel, zodat we disfunctie kunnen identificeren VOORDAT het een ziekte wordt, en vaak zelfs voordat de symptomen zich voordoen.


Zelden zijn de laboratoria functioneel volledig normaal. Zelfs als ze in het "normale" bereik van conventionele normen vallen.


Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, is het groene of "normale" bereik veel kleiner in de functionele geneeskunde. De oranje "functioneel laag" en "functioneel hoog" zijn waar u symptomen voelt, maar nog geen diagnosticeerbare ziekte heeft. Uw arts kan zeggen "alles is normaal", maar u weet dat dit niet zo is.


Het is in de Functional Low en Functional High bereiken dat we gemakkelijk voeding, levensstijl en natuurlijke remedies kunnen gebruiken om de gezondheid te herstellen - zodat u nooit met ziekte hoeft te worden geconfronteerd.


We kunnen identificeren:

Mogelijke GI-problemen (parasieten, bacteriële onevenwichtigheden)

Ontregeling van de bloedsuikerspiegel

Infectie of virussen

Tekorten aan voedingsstoffen

Detoxicatie Disfunctie

Metabole inefficiënties

​En meer - met de eenvoudige bloedtest die u waarschijnlijk al heeft.


Hierdoor kunt u actie ondernemen op uw disfuncties VOORDAT ze ziekte worden, en op natuurlijke wijze symptoomvrij leven!

Of u nu gewoon meer inzicht wilt krijgen in uw testresultaten of hulp wilt bij het onderzoeken van uw belangrijkste gezondheidsklachten.


Als je een bloedonderzoekrapport gebruikt dat je al hebt, is hier de lijst met bloedmarkers die we aanbevelen voor een volledige interpretatie: (het is oké als je een paar markers mist)

CBC (inclusief differentieel en bloedplaatjes)

​CMP (uitgebreid metabolisch panel)

Estradiol

Ferritine

FSH (follikelstimulerend hormoon)

Glucose

Hemoglobine A1c (HgbA1C)

Homocysteïne

hs-CRP

Insuline

​LH

Lipidenpaneel met verhoudingen

Lipoproteïnefractionering, ionenmobiliteit, Cardio IQ™

Progesteron, immunoassay

QuestAssureD™ 25-Hydroxyvitamine D (D2, D3), LC/MS/MS

​T3 Achteruit (RT3), LC/MS/MS

T3, gratis

T4, gratis

Testosteron, totaal en vrij en geslachtshormoonbindend globuline

Schildklierperoxidase en thyroglobuline-antilichamen

TSH


Deze info moet je in staat stellen om dus een voledige bloedtest te vragen waar deze items getest worden.

Heb jij een volledige bloedtest, en wil je een degelijke uitleg, stuur Bodies Mind Soul een mail en we helpen u met uw bloeduitslag.


Bodies mind soul

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page