top of page
  • Foto van schrijverBIBI

Reishi


Immuunondersteuning - emotionele regulatie en stressmanagement - Vermoeidheid verminderen

Bekend als Ling Zhi in de Chinese geneeskunde, watbetekent 'Geestelijke Plant', geloofden de ouden dat het nemen van reishi (Ganoderma lucidum) voor een

langdurige periode het lichaam lichtgevend maakt voor buitengewone gaven zoals vlucht, telepathie, telekinese en helderziendheid. En het werd gebruikt door monniken als hulpmiddel bij spirituele reizen en ontwikkeling, meditatie, hogere cultivatie, en transcendentie.

Ze geloofden zelfs dat het de levensduur verlengde waarmee men onsterfelijkheid bedoelde. Misschien is dit de reden waarom oude rollen goden of keizers tonen die reishi vasthouden

of staand op reishi als een goddelijk altaar.

Oude geleerden classificeerden zes verschillende soorten reishi op kleur: wit, rood, geel, groen, zwart en Purper. Alle soorten voorkomen en behandelen niet alleen ziekten, maar cultiveren ook de deugden van loyaliteit, eerlijkheid, zachtmoedigheid, en ook de wil versterken - moed en onverschrokkenheid.

Reishi wordt ook wel de "Opperste Beschermer" genoemd, hij was oorspronkelijk geplaatst in de Superior Class of geneeskunde, wat betekent dat het verder gaat dan de meeste medicijnen en de realisatie van het menselijk potentieel vergemakkelijkt.

Reishi heeft door de eeuwen heen bekendheid gekregen vanwege zijn positieve effecten op het immuunsysteem, vermoeidheidsbestrijdende eigenschappen en emotionele en mentale regulatie. Het is echt een geest-lichaam-geest geneesmiddel.

Er wordt aangenomen dat Reishi vooral effectief is als je al iets onder de leden bent of een

net voltooide kankerbehandeling achter de rug hebt.

Gevonden in Azië, Noord-Amerika en Europa, studies tonen aan dat reishi

kan ontstekingsroutes in witte bloedcellen veranderen. Bij mensen die strijden tegen kanker, zijn moleculen van reishi noodzakelijk omdat het de activiteit in de natuurlijke killercellen (een belangrijke witte bloedcel) verhoogt dat kanker bestrijdt.

Beschouwd als een adaptogeen, helpen reishi-paddenstoelen om je zenuwstelsel te reguleren, zodat het zich aanpast en beter omgaat met stressoren. Een extraatje met adaptogenen: ze ondersteunen je energieniveau en helpen vechten tegen vermoeidheid. Het wordt ook gebruikt om hoogteziekte, slapeloosheid, vergeetachtigheid, hartkloppingen, piepende ademhaling, kortademigheid, prikkelbaarheid, koude handen en voeten en allergieën te behandelen.


Suggesties:

Bereidingsmethode: Tinctuur (Dual-Extract), Poederextract of Afkooksel.


Voorgestelde dosis:

Rauw kruid voor afkooksel 3-15g, poedervormig extract 1-5g

(lager voor tonic gebruik, hoger voor specifieke omstandigheden),

Tinctuur 0,5-2,5 ml.


Bibi

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page