top of page

Wat is orthomoleculaire therapie?


Laten we eerst het verschil tussen een orthomoleculaire arts en een orthomoleculaire therapeut uit leggen. Er bestaan veel misverstanden rond deze termen. Maar laten we eerst en vooral de term orthomoleculaire therapie uitleggen. Want velen mensen vragen mij wat is dat en hoe werkt dat?

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. De natuurgeneeskunde streeft ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen. Orthomoleculaire therapeuten willen daarbij zogenoemde 'optimale concentraties' voedingsstoffen in iemands lichaam bewerkstelligen.


Wat doet een Orthomoleculaire arts?

Een orthomoleculaire arts heeft eerst een reguliere medische opleiding gedaan en daarna de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde. Een orthomoleculaire therapeut heeft naast de opleiding Medische Basiskennis de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde gedaan.

Een orthomoleculaire arts is een medisch Arts of dokter die gespecialiseerd is in orthomoleculaire geneeskunde. Bij die arts kan je dus terecht voor medisch advies op maat.


Wat doet een orthomoleculair therapeut?

In de hedendaagse orthomoleculaire therapie onderzoekt een hoog opgeleid behandelaar waar de biochemie van de client vastloopt. Daarna zal hij op zoek gaan naar oplossingen om de biochemische processen weer vlot te trekken. Dit kan met vitaminen, mineralen, probiotica, kruiden, aminozuren, vetzuren, maar ook met lifestyle interventies zoals sporten, dieet en of voedingspatroon veranderen.


Vaak worden de deficiëntieziektes bij de reguliere geneeskunde niet erkend of herkent, omdat die reguliere geneeskunde veelal het orthomoleculair segment een pseudo wetenschap genoemd wordt, hoewel er genoeg wetenschappelijke bewijzen zijn hoe belangrijk mineralen, vitaminen, aminozuren, vetzuren,... voor het biochemisch proces om het lichaam in optimale conditie te houden.


In de reguliere geneeskunde behandeld men hoofdzakelijk klachten maar niet de oorzaak!

Door dieper in te gaan op het biochemisch proces kan men vaak de oorzaak vaststellen en dan ook het probleem en de klachten aanpakken.


Ieder lichaam is anders en reageert anders op 1 en dezelfde klacht, men kan dezelfde klachten hebben, maar de oorzaak kan in beide gevallen totaal ergens anders liggen.


Bij Bodiesmindsoul werken we dan ook nog eens vanuit een holistische zienswijze, dit wil zeggen de mens in zijn geheel. Want vele klachten komen voort uit disbalans van het lichaam!

We werken dus op lichaam, geest en ziel. Sinds kort hebben we ook een frequentie therapie apparaat waarbij we nog nauwkeuriger op het orthomoleculaire vlak kunnen werken en dit in combinatie met andere holistische therapieen!

U zit dus bij ons in goede handen wat betreft de aanpak voor uw gezondheid.


Blijf onze gezondheids blogs volgen want we houden u graag op de hoogte van de laatste nieuwe trends.

Volg ook onze Facebook pagina https://www.facebook.com/bodiesmindsoul/

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page