Ingrediënten
125 gr kokosmeel
30 gr psylliumvezels, grof
15 gr erwten-eiwit, ongezoet (naturel)
15 gr tarwezemelen
15 gr lijnzaadmeel of gemalen lijnzaad
5 gr bakpoeder
1 tl xanthaangom
1 ei (M)
50 ml kokosolie, gesmolten
50 ml roomboter of ghee, gesmolten
300 ml heet water
Bereidingswijze
Meng in een grote kom de droge ingrediënten door elkaar. Gebruik alle droge meelsoorten inclusief het bakpoeder en xanthaangom.
Voeg het ei, de gesmolten kokosolie en boter toe en meng goed zodat alle droge ingrediënten vochtig zijn.
Voeg het hete water toe en roer goed totdat alles goed is gemengd Het duurt ongeveer een minuutje voordat het deeg de juiste structuur krijgt.
Laat het deeg nu 10 minuten rusten. Knip ondertussen van bakpapier 6 gelijke rondjes uit. Het helpt om de rondjes vooraf te tekenen en een afmeting van een kommetje te gebruiken. Omlijn deze op het bakpapier en knip uit
Vorm een bal van het deeg en kneed nog een paar minuten goed met je handen.
Verwarm de oven voor op 250 graden met de bakplaat in de oven. Verdeel het deeg in 10 balletjes ongeveer hetzelfde gewicht.
Rol het deeg uit over de uitgesneden cirkels. Doe dit door het deeg wat aan te drukken, er een bakpapier op te leggen en met een deegroller geleidelijk te verdelen. De randjes die erbuiten gaan kun je weer iets terugdrukken. Rondjes van 15×20 cm en 1 cm dik. Herhaal deze stap totdat je 10 cirkels met deeg hebt.
Van de 10 cirkels ga je nu 5 pitabroodjes maken. Pak een cirkel deeg en leg deze op een andere cirkel. Druk alleen de randen goed aan zodat het broodje rondom helemaal aan elkaar vast zit.
Haal de bakplaat uit de voorverwarmde oven en bekleed deze met bakpapier. Leg de pita broodjes op de bakplaat en bak de broodjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de pita broodjes buiten de oven afkoelen en snijd voorzichtig in, zodat je de broodjes kunt vullen.
Bibi