Ingrediënten
400 g sperziebonen
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 koolrabi of kleine knolselderij (ca. 200 g)
1 rode peper
2 el olijfolie
1 el boter
2 tot 3 el kerrie kruidenmix (H. Nandan masala)
500 g rundergehakt
1/2 tl chilipoeder
200 ml kokosmelk (17% vet)
4 tl sambal (optioneel)
zout en peper
Bereidingswijze
Dop de sperziebonen, spoel ze af en snijd ze door de helft. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes. Verwijder de zaden van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes.
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de gesneden koolrabi en een snufje zout toe. Kook deze 5-8 minuten en giet af.
Verwarm een koekenpan op middel/hoog vuur. Voeg hier een eetlepel olijfolie en eetlepel boter aan toe en voeg de gekookte koolrabi stukjes toe. Bak deze rondom bruin. Zet het vuur uit als de koolrabi goudbruin is.
Verwarm ondertussen in een hapjespan nog een eetlepel olijfolie. Voeg als de olie heet is de knoflook en ui toe en bak totdat de ui glazig wordt, ongeveer 2 minuten. Voeg de kerrie kruiden toe en bak dit 1 minuut mee.
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Voeg het gehakt samen met de chilipoeder toe aan de pan met de ui, knoflook en kruiden. Bak het gehakt binnen een paar minuten gaar. Voeg op het einde de paprika en sperziebonen toe. Bak dit nog 2 minuten mee.
Voeg de gebakken koolrabi en kokosmelk toe aan de pan en meng de inhoud van de pan goed door elkaar. Schep alles uit de pan in een ingevette ovenschaal en bak de ovenschotel 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de schotel na 20 minuten bakken eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Verdeel de ovenschotel over 4 borden en serveer eventueel met een tl sambal en een groene salade.
Bibi