top of page
  • Foto van schrijverBIBI

Aloe vera, koningin der geneeskrachtige planten!

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022

Hier volgt een beschrijving van de medicinale plant en waarvoor hij gebruikt wordt.

De oudste medicinale plant, de aloe vera, was reeds in het Oude Egypte bekend. Nefertete en Cleopatra zouden haar als medicijn en schoonheids verzorging gebruikt hebben.

Dat deze plant geneeskrachtige functies bezit is reeds lang bekend. Dankzij de wetenschappelijke onderzoeken weten we waarom deze plant zo interessant is voor de geneeskunde. De aloe vera bevat talrijke enzymen, minerale stoffen, essentiele vetzuren, aminozuren en talrijke vitaminen. Een van de belangrijkste hoofd bestanddelen is , mucopolysachariden, die nodig zijn voor de opvulling van de ruimte tussen de menselijke cellen. Deze stof die bijzonder noodzakelijk is en ook nodig is voor de opbouw van de gezonde cellen wordt enkel en alleen in de aloe vera plant teruggevonden.

Studies hebben aangetoond dat deze werkzame stof een van de belangrijkste stoffen is voor de bevordering van het immuumsysteem. Ze verstevigd de celwanden en heeft een reinigende en cel vernieuwende werking. Wat zeer belangrijk is. Studies hebben aangetoond dat kanker patienten, die behandeld werden met aloe vera ter ondersteuning van chemotherapieen er vlugger bovenop kwamen dan patienten die enkel klassiek behandeld werden. Doordat ze op het immuumsysteem versterkend werkt heeft dit een enorme invloed op welke ziekte dan ook.

De aloe vera vertoont veel gelijkenissen met de cactus, doch behoort zij tot de familie van de lelieachtigen. Ze is het nichtje van de knoflook en de selderachtigen.

Er zijn momenteel 324 soorten aloe vera bekend en slechts ' 4' zijn er geneeskrachtig.

De aloe vera Barbadenis is de meest geneeskrachtigste en deze wordt dan ook voor onze producten gebruikt. Deze soort geeft dus niet alleen een verzorgend effect op uw lichaam, ze kan dus ook ingezet worden voor het behandelen van allerlei kwaaltjes.


Enkele kwaaltjes die je kunt behandelen met deze aloe vera plant zijn:

- hoofdpijn

- exzeem

- stramme spieren

- rugklachten

- psoriasis

- maag en darmklachten

- huidziekten

- tandvleesproblemen

- haarroos

- luizen en insectenbeten

- brandwonden, doorligwonden

- jeuk

- anemie

- impotentie, oogklachten

- verwondingen door stralingen

- litteken verminderend

- koortsrillingen

- hardnekkige hoest

- geelzucht

- worm afdrijvend

- ontgiftend

- voedingssupplement

-voedingssupplement

- spataders

- aambeien

- schaaf en snij wonden

- cellulitis

-Candida infectie

-cellulitis