top of page

Aloe vera, koningin der geneeskrachtige planten!

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022

Hier volgt een beschrijving van de medicinale plant en waarvoor hij gebruikt wordt.

De oudste medicinale plant, de aloe vera, was reeds in het Oude Egypte bekend. Nefertete en Cleopatra zouden haar als medicijn en schoonheids verzorging gebruikt hebben.

Dat deze plant geneeskrachtige functies bezit is reeds lang bekend. Dankzij de wetenschappelijke onderzoeken weten we waarom deze plant zo interessant is voor de geneeskunde. De aloe vera bevat talrijke enzymen, minerale stoffen, essentiele vetzuren, aminozuren en talrijke vitaminen. Een van de belangrijkste hoofd bestanddelen is , mucopolysachariden, die nodig zijn voor de opvulling van de ruimte tussen de menselijke cellen. Deze stof die bijzonder noodzakelijk is en ook nodig is voor de opbouw van de gezonde cellen wordt enkel en alleen in de aloe vera plant teruggevonden.

Studies hebben aangetoond dat deze werkzame stof een van de belangrijkste stoffen is voor de bevordering van het immuumsysteem. Ze verstevigd de celwanden en heeft een reinigende en cel vernieuwende werking. Wat zeer belangrijk is. Studies hebben aangetoond dat kanker patienten, die behandeld werden met aloe vera ter ondersteuning van chemotherapieen er vlugger bovenop kwamen dan patienten die enkel klassiek behandeld werden. Doordat ze op het immuumsysteem versterkend werkt heeft dit een enorme invloed op welke ziekte dan ook.

De aloe vera vertoont veel gelijkenissen met de cactus, doch behoort zij tot de familie van de lelieachtigen. Ze is het nichtje van de knoflook en de selderachtigen.

Er zijn momenteel 324 soorten aloe vera bekend en slechts ' 4' zijn er geneeskrachtig.

De aloe vera Barbadenis is de meest geneeskrachtigste en deze wordt dan ook voor onze producten gebruikt. Deze soort geeft dus niet alleen een verzorgend effect op uw lichaam, ze kan dus ook ingezet worden voor het behandelen van allerlei kwaaltjes.


Enkele kwaaltjes die je kunt behandelen met deze aloe vera plant zijn:

- hoofdpijn

- exzeem

- stramme spieren

- rugklachten

- psoriasis

- maag en darmklachten

- huidziekten

- tandvleesproblemen

- haarroos

- luizen en insectenbeten

- brandwonden, doorligwonden

- jeuk

- anemie

- impotentie, oogklachten

- verwondingen door stralingen

- litteken verminderend

- koortsrillingen

- hardnekkige hoest

- geelzucht

- worm afdrijvend

- ontgiftend

- voedingssupplement

-voedingssupplement

- spataders

- aambeien

- schaaf en snij wonden

- cellulitis

-Candida infectie

-cellulitis

- colitis ulcerosa (ontsteking van het darmslijmvlies)

- constipatie

- diarree

- flatulentie

- voetschimmel


Zo helpt aloe vera als voedingssupplement:

Ze versterkt de weerstand en voorkomt bijgevolg infecties. Ze ondersteunt de werking van de vreetcellen opdat de ziekte kiemen sneller kunnen worden uitgeschakeld en verwijdert worden uit het lichaam. Ze stimuleren de stofwisseling en brengen het organisme op gang. Dankzij het pijnstillende en ontstekingsremmende effect worden reacties van het organisme vermeden. Dit is zeer belangrijk voor wat betreft allergieen. Ze draagt bij tot de regeneratie van de darmflora en helpt op die manier een groot aantal schadelijke bacterien te onderdrukken. Ze heeft een kalmerend effect op de maag en darmen. Door haar ontslakkende en reinigende effecten scheidt het lichaam gemakkelijker schadelijke stoffen en afvalstoffen af. Ze bevordert de celgroei, waardoor het lichaam herop leeft en versterkt. Er ontstaat een herstelproces en een verjongingsproces voor uw lichaam.

Zoals u gelezen heeft kunt u mensen met deze klachten aloe vera aanraden.

Al de aloe vera producten zijn gecertificieerd :

Dat wil zeggen dat wij uitsluitend de zuivere bladfilet gebruiken, wij ons verplichten tot een zuivere verwerking: voor het behoud van de waardevolle inhoudsstoffen en gebruiken hogere concentraties aloe vera in onze producten dan het gemiddelde dat er wettelijk in moet zitten.

Onze producten voldoen aan deze criteria en kregen daarom het IASC zegel. Het IASC is een internationale onafhankelijk controle agentschap die toekijkt of alles volgens de regels der kunst geproduceerd wordt.

Als je een aloe vera product koopt en je wilt zeker zijn van de kwaliteit kun je dit altijd nagaan op de website van IASC: www.iasc.org

Ook kun je op deze site zien wie zijn kwaliteitslabel is kwijtgespeeld; zo sta je nooit voor verrassingen.

Enkele wetenschappelijke studies omtrent Aloe vera

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30256753/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20569031/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24763890/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34206744/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32404169/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31686768/


Binnenkort te verkrijgen in onze Bodies mind soul webshop

4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page