top of page
  • Foto van schrijverBIBI

11 medicinale paddestoelen voor kanker en andere ziekten.
Deze info is een vertaling van het Engelse boek 11 mushrooms for cancer and beyond, van Secret Science LLC.

Ik hoop u met deze info ingelicht te hebben dat er alternatieven bestaan om kanker te bestrijden, doch vanuit holistisch oogpunt vind ik dat de natuur meer biedt dan enkel chemotherapie die meer schadelijker is dan de natuurlijke middelen die voor handen zijn. Dat is een keuze voor ieder. Heeft u kanker en u wilt holistische therapieen proberen doe dit dan vooral in overleg met uw behandelende geneesheer en met een alternatieve therapeut, herborist omdat sommige planten, kruiden wisselwerkingen kunnen veroorzaken met de voorgeschreven medicijnen. Verder wens ik u veel leesplezier en hoop dat u uw strijd met deze nare ziekte overwint.


Sinds het begin van de mensheid, de machtige paddenstoel heeft een cruciale rol gespeeld in de mens lotsbestemming. Niet alleen wendden de oude wijzen zich tot paddenstoelen voor voedsel, maar ze wisten dat paddenstoelen kunnen helpen bij genezing.

En dit was niet slechts één cultuur in een klein splintertje van de wereld - zowat elke beschaving door de tijd heen heeft vereerd en gebruikt medicinale paddenstoelen.

Al duizenden jaren hebben traditionele Chinese, Japanse en Tibetaanse geneeskunde verschillende soorten paddenstoelen gebruikt (waaronder reishi, shiitake, maitake, kalkoenstaart, cordyceps en chaga) om de gezondheid, levensduur, bevorderen van het immuunsysteem, het verbeteren van energie en uithoudingsvermogen, ontgiften van het systeem en helpen om ontelbare kwalen te verlichten.


Hippocrates, de oude Griekse arts, beschouwd als 'de vader van de geneeskunde', zei de...

amadou-paddenstoel (Fomes fomentarius) kan wonden dichtschroeien.

De oude Egyptenaren geloofden dat paddenstoelen een “geschenk van de God Osiris” waren en associeerden ze met onsterfelijkheid. Zo heilig waren de paddenstoelen dat alleen Egyptische royalty's ze mocht aanraken of eten.

In Brazilië, de Agaricus blazei Murrill-paddenstoel werd traditioneel gebruikt om fysieke en

emotionele stress, het immuunsysteem stimuleren, en behandel problemen met de bloedsomloop en spijsvertering.

Zelfs onze voorouders van jager-verzamelaars kenden het gebruik van paddenstoelen. Toen een 5.300 jaar oude ijsman bevroren in de Alpen ontdekt werd, bleek hij last te hebben gehad van darmparasieten die maagpijn zou hebben veroorzaakt. In zijn bezittingen vonden wetenschappers twee paddestoelen polyporen (Fomitopsis betulina) - die naar verluidt antiparasitair, antibioticum en immuunversterkende eigenschappen hebben- en ze giftige oliën bevatten die een laxerend effect hebben.


De wetenschap heeft eindelijk het natuurlijke geneeskrachtige wijsheid van onze voorouders ingehaald. Er zijn nu honderden onderzoeken die het gebruik van medicinale

paddestoelen ondersteunt om onze algeheel welzijn, het verbeteren van energie en

uithoudingsvermogen, bestrijding van depressie en angst, het darmmicrobioom opnieuw in evenwicht brengen, ontstekingsremmend werken, geheugen boost, productiviteit en

concentratie, ondersteuning van immuniteit, bevorderen en nog veel meer.

In deze beginnershandleiding voor paddenstoelen geneeskunde, streven we ernaar om het mysterieuze maar magische wereld van medicinale paddenstoelen te onthullen en

oude kennis en wijsheid delen over wat ze zijn, wat ze doen. Hoe het beste om deze medicinale paddestoelen in uw levensstijl op te nemen, hoe u ze bereid voor om ze te gebruiken en waar je ze kunt kopen.


In deze vertaalde blogreeks gaan we u stap voor stap inleiden in de wereld van de medicinale paddenstoelen. Blijf ons volgen voor de volgende hoofdstukken van dit vertaalde boek.


Bibi


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page