top of page
  • Foto van schrijverBIBI

Wat zijn de beste medicinale paddestoelen?


Medicinale schimmels kunnen vele doelen dienen — en vaak verschillende, afhankelijk van de paddestoel.

Sommige stimuleren de hersenfunctie, andere verbeteren energie, symptomen van angst verminderen of depressie, het immuunsysteem activeren of onderdrukken het systeem afhankelijk van wat het lichaam nodig heeft,ondersteuning van de gezondheid van het hart en nog veel meer.

De meeste gezondheidswerkers raden aan:

specifieke paddenstoelen om specifiek aan te pakken

aandoeningen. Dus als je de onderstaande lijst leest,

bedenk welke gezondheidsgebieden u het liefst wilt

werken aan.

En dit is geen uitputtende lijst. Er zijn andere paddenstoelen die mensen gebruiken. Maar hier zijn 11 van de meest voorkomende en gemakkelijk toegang tot paddenstoelen die het waard zijn om aan toe te voegen je helende reis.

We hebben voorgestelde bereidingsmethoden en doses toegevoegd, maar de dosering is individueel. Tot op heden bestaat er geen moderne consensus van de wetenschappelijke gemeenschap over wat een therapeutische dosis is. De meegeleverde doses zijn gebaseerd op traditionele kruidengeneeskunde.

Voor tonische doeleinden en behandelingen is de dosis laag, ongeveer 0,5-3 gram per dag.

Voor alle culinaire paddenstoelen is de dosis net zoveel als u tijdens de maaltijden mag consumeren. Een goede regel om te gebruiken wanneer u supplementen in uw dieet opneemt, is om klein te beginnen en aandacht voor eventuele veranderingen in uw lichaam te waarnemen en hoe u zich voelt. Gun jezelf een paar dagen op de kleine dosis

en werk geleidelijk op. We bespreken ze allemaal afzonderlijk.

- Shiitake

- Reishi

- Lion’s Mane

- Maitake

- Turkey Tail

- Chaga

- Cordyceps

- Tremella

- Porcini

- Chanterelle

- Poria


Bibi